Új játékok az óvodában

A nyári ügyelet alatt megújult a Szent József Óvoda udvara!

Régóta várt álom vált valóra, amikor telepítették nyár középen az új óvodai játékokat az első és a hátsó udvarra is. A beruházás saját forrásból valósut meg közel 1,8 millió forintból.

Folyamatban van egy mezítlábas park megvalósítása a gyerekek örömére. A kezdeti munkafolyamatokban ők is részt vettek. Lelkesen ástak, talicskázták a földet, hol ide, hol oda és figyelték, hogy a különböző szerszámok mire valók. Hálás köszönet Péter bácsinak, aki szabadidejét és tudását adta ehhez a projekthez, és minden kollégának. Nagyon jó élmény volt megtapasztalni, hogy a közös munka, a közös alkotás milyen boldoggá tudja tenni a gyerekeket.

 

mezlabpark02 mezlabpark03 mezlabpark04 mezlabpark01

fuszerkert01

 

Másik nagy álmunk is megvalósult. Létrejött egy gyógynövény-és fűszerkert. Szeretnénk közelebb hozni a természetet az óvodásokhoz. Elengedhetetlen, hogy ne csak a csoportszobában tanítgassuk őket, hanem példamutató magatartással az udvaron is segítsük személyiségük fejlődését.  Célunk egy esztétikus környezet kialakítása. Fontosnak tartjuk, hogy minél több növényt ismerjenek. Tapasztalják meg, hogy a mag, amely jó földbe hull, bő termést hoz.

Hisszük, hogy a természet közelsége és szeretete általa Istent is felfedezik a környezetükben.